Nanny gastouder  Academy🎓

Gastouder diploma halen zonder stage? 

Gastouder diploma mbo zorg en welzijn niveau 2 behalen via de nanny nina academy? Gastouder worden kan je nu ook zonder een opleiding te doen door je ervaring om te zetten in een diploma.

Jouw ervaring als gastouder is een erkend diploma waard. Meedoen met de gastouder diplomaroute? Schrijf je in voor de gastouder interesselijst hieronder of boek een telefonisch informatie gesprekje dan leggen we alles uit en beantwoorden je vragen.


Hoe lang duurt de Gastouder diplomaroute?

Je kan binnen 2 tot 4 maanden je mbo 2 Gastouder diploma halen. Bij onze diplomaroute doe je direct examen zonder stage en haal je jouw mbo-diploma om als gastouder zorg en welzijn mbo 2 aan de slag te gaan. Op deze manier kan je jouw ervaring omzetten naar een officieel erkend gastouder diploma. 

 

Voordelen van de Nanny Academy

✅ Er starten elke 2 maanden studiegroepjes 
✅ Via onze leuke E-learning makkelijk leren
✅ Binnen 2-4 maanden je diploma.
✅ Geen stage
✅ Studeer samen via de Nanny Community 

Schrijf je in voor de nanny academy en ontvang meer informatie

 

Gastouder diploma route erkende mbo 2 nanny academy met door overheid erkend gastouder aan huis diploma

Toelatingseisen

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je spreekt en schrijft Nederlands op niveau 2F of hoger
  • Je hebt 400 uur oppaservaring opgedaan in de afgelopen 2 jaar, waarvan minimaal 100 uur in het afgelopen jaar. Of je hebt zelf kinderen opgevoed (minimaal 2 jaar) en in de afgelopen twee jaren minimaal 100 uur oppaservaring opgedaan, waarvan minimaal 50 uur in het afgelopen jaar. 
  • Je hebt oppaservaring opgedaan met kinderen van (bij voorkeur) verschillende leeftijden (baby, peuter, jong schoolkind)
  • Je hebt voldoende praktijkervaring met alle aspecten waar een gastouder of nanny mee te maken krijgt.

Sneak preview in de Nanny Academy E-learning

Diplomaroute gastouder diploma nanny academy erkende opleiding mbo2 zorg en welzijn

 

Bekijk de Gastouder Nanny academy en meld je aan

Bekijk de gastouder diplaroute modules in onze Nanny Aacdemy trainingsomgeving en maak een gastouder account aan.


Kosten van de Nanny Academy: 196 euro

  • De totale kosten van de diplomaroute zijn 950 euro, maar wij, de overheid en het gezin betalen mee en daarom betaal je zelf nog maar op 196 euro. 
  • Wij betalen 200 euro mee aan je opleiding als je na afronding via ons bureau gaat werken en een contract van 1 jaar bij een gezin sluit.
  • Je krijgt 259 euro terug van de overheid via de scholingstoeslag (hieronder meer informatie) 

Diplomaroute nanny academy gastouder diploma erkend overheid mbo2 zorg en welzijn nanny worden

Hoe lang doe je over de opleiding?

Je doet 1 tot 4 maanden over de opleiding. Je kan hem al binnen een maand halen als je er echt de tijd voor neemt en dit is ook nog afhankelijk van je opleidingsniveau en de planning van de staatsexamens. Deze volgen namelijk de planning van de overheid.

 

Stappenplan diplomaroute

Erkende diploma route zonder stage online e learning erkenning mbo 2 zorg en welzijn nanny nina academy

Stap 1. Inschrijving en intake

Schrijf je in, wij sturen je een linkje naar ons inschrijfformulier. Vul deze in en plan een telefonische intake in met de examen medewerker. We werken samen met een ROC om de examinering te doen.  Tijdens deze intake controleren we of je voldoende praktijkervaring hebt met alle aspecten van het gastouderschap.

Indien uit het intakegesprek blijkt dat je nog niet genoeg praktijkervaring hebt, heb je nog 3 maanden om deze ervaring aan te vullen. Daarna bellen we nog eens en als alles in orde kan je starten! 

 

Stap 2 De Centrale Examens

De centrale examens Nederlands en rekenen zijn een verplicht onderdeel bij de Diplomaroute Gastouder. Deze centrale examens Nederlands en rekenen worden afgenomen bij ROC Rivor in Tiel. De afnameperiodes van deze examens wordt bepaald door Cito. 

Het is niet verplicht om te starten met de centrale examens Nederlands en rekenen. Als dit beter in je planning past, mag je bijvoorbeeld ook beginnen met de centrale examens, en daarna pas de schriftelijke examens en het praktijkexamen doen. Kijk daarom goed in welke periode je de centrale examens wilt doen, voordat je de andere examendelen plant. Bekijk hier de data van de centrale examens.

 

Stap 3 De schriftelijke examens

Het schriftelijk theorie examen bij de Diplomaroute Gastouder bestaat uit twee schriftelijke onderdelen, die samen ongeveer 2 uur in beslag nemen. Je kunt voor de schriftelijke examens terecht op een van onze acht examenlocaties.

Naast het schriftelijke examen Nederlands schrijven krijg je een beroepsgericht kennistoets gastouder. Deze toets bestaat uit zowel meerkeuzevragen als open vragen. De vragen van deze beroepsgerichte kennistoets zijn gebaseerd op het boek ‘Pedagogisch Kader gastouderopvang’ en de aanvullende reader. Daarnaast krijg je na inschrijving een reader met informatie over kinder EHBO en gezonde voeding voor kinderen.

Gastouder diplomaroute

Stap 4. Praktijk examen nanny

Een belangrijk onderdeel van de Diplomaroute Gastouder is het praktijkexamen. In dit examen ga je samen met een examinator (assessor) naar je werkplek, waar je gedurende 3,5-4 uur een aantal voorgeschreven opdrachten uitvoert. Bijvoorbeeld een activiteit ondernemen met de kinderen. Een belangrijk onderdeel van het examen voer je uit met minimaal twee opvangkinderen van 1 t/m 7 jaar oud*. 

* Je kunt dit gastouder examen doen op je eigen adres of op het adres van de oppaskinderen. Ook kun je zelf kiezen met welke kinderen je examen doet, zolang het niet jouw eigen kinderen zijn en zij tussen de 1 en 7 jaar oud zijn. Het huis hoeft nog niet aan alle officiële richtlijnen te voldoen. De omgeving moet kindvriendelijk, hygiënisch, opgeruimd en veilig zijn. Dat betekent dat de examinator zal beoordelen of de omgeving veilig is voor de kinderen waarmee je examen doet. Als je bijvoorbeeld examen doet met een kindje dat net kan lopen, zijn een traphekje en beveiligde stopcontacten nodig. Daarbij is het van belang dat je schoonmaakmiddelen veilig opbergt. De examinator controleert bijvoorbeeld niet of de woning voorzien is van een blusdeken. 

Na de observatie met de kinderen volgt een simulatieopdracht, een rollenspel en een interview met de examinator. Tijdens dit interview bevraagt de examinator je kennis, houding en vaardigheden die tijdens de observatie niet aan de orde zijn geweest.

De examinator zal je ook vragen naar recente praktijkvoorbeelden.

Het praktijkexamen zal plaatsvinden op je werkplek. Een voorwaarde is dat deze werkplek in Nederland moet zijn (Waddeneilanden uitgezonderd). 

 

Stap 5. Keuzedeel examens

De keuzedeel examens worden waar mogelijk gecombineerd met het praktijkexamen bij de Diplomaroute Gastouder. De keuzedeel examens worden tijdens je telefonische intake verder toegelicht.

gastouder diploma behalen nanny academy Diplomaroute

Stap 6. Diploma

Wanneer je de Nanny Academy Gastouder diplomaroute succesvol hebt doorlopen en alle examens tot gastouder* met een voldoende hebt afgesloten, ontvang je jouw officieel erkende mbo niveau 2 gastouder diploma.

*Voor nu telt de uitslag van rekenen en de keuzedeel examens niet mee voor de zak-slaagkans.

diploma route gastouder erkenning mbo2 diplomaroute zorg en welzijn oppas gastouder aan huis man staand

Loopbaanontwikkeling

We bieden ook career advies aan. De Career Design module is ontwikkeld door Salome de la Mar van Social Redesign. In deze module doe je een persoonlijkheidstest en kan je oefeningen doen om erachter te komen wat je nu echt wilt in het leven en waar je gelukkig van wordt.

Geld van de overheid voor je diploma: Scholingstoeslag

Wist je dat je geld van de overheid kan terugkrijgen van de belasting voor opleidingen?  Dit werkt zo dat je bij je inkomstenbelasting deze kosten mag invullen en hierover dus geen belasting hoeft te betalen. Lees meer over de opleiding kosten die je terugkrijgt van de belasting in deze link.

 

Kosten uitsplitsing gastouder diplomaroute

Kosten totaal 950 euro

Scholingstoeslag 259 euro

Bijdrage gezin 295 euro

Bijdrage Nanny Nina 200

------------------------

Jouw bijdrage 196 euro

 

Meedoen? Schrijf je in op onze interesse lijst of mail naar academy@nannynina.nl

☎️ 06 30229413 

💌  academy@nannynina.nl